Strana Úsvit chce zmeniť názov a zaviesť mliečne desiate na ZŠ

16.03.2008 Humenné

Humenné 16. marca (TASR) - Strana Úsvit chce do konca roka rozhodnúť, či na slovenskej politickej scéne bude naďalej pôsobiť pod týmto názvom, alebo sa premenuje.
Svojim členom navrhuje sporiť v českých korunách ako ochranu pred prijatím eura a peniaze z mierovej misie v Afganistane navrhuje použiť na bezplatné mliečne desiate pre žiakov základných škôl.
Z nového názvu by podľa predsedu strany Ivana Hoptu malo byť jasné, že jej členovia sa hlásia k socializmu, zbavenému chýb minulosti. \"V hre sú dva názvy – Komunistická strana Slovenskej republiky (KSSR) alebo Socialistická strana Slovenska (SSS), \" informoval TASR Hopta po dnešnom rokovaní vedenia strany v Humennom.
Zavedenie euromeny bude podľa strany Úsvit najväčšia lúpež v novodobých dejinách Slovenska po kupónovej privatizácii, ktorá výrazne poškodí obyčajných ľudí. \"Euro je výhodné pre podnikateľov obchodujúcich so zahraničím, ale nič dobré neprinesie ostatným občanom Slovenska. Preto svojim členom a sympatizantom odporúčame, aby sa pred znehodnotením svojich úspor bránili výmenou slovenských korún za české, \" vyzýva Hopta, podľa ktorého budú môcť občania ešte desať rokov zhodnocovať svoje úspory prostredníctvom českých korún až do roku 2019, kedy bude euromena zavedená aj v Českej republike.
Vedenie strany zároveň vyzvalo Národnú radu SR, aby na najbližšej schôdzi rozhodla o okamžitom stiahnutí slovenských vojakov z Afganistanu. \"Ušetrené stovky miliónov korún strana Úsvit navrhuje použiť na zavedenie bezplatných mliečnych desiat pre deti na prvom stupni základných škôl, \" dodal Hopta.
 

Vyberte región